De saxofoonlessen worden gegeven door Jenita Veurink op de maandagmiddag en -avond in het Dorpshuis van Voorst.

Jenita Veurink (1989) studeerde in 2015 af voor haar Master of Music aan het Conservatorium van Amsterdam bij de internationaal bekende Arno Bornkamp. Haar Bachelor of Music behaalde zij eerder al aan het ArtEZ Conservatorium van Enschede in 2010 bij Johan van der Linden, saxofonist bij het Nederlands Blazers Ensemble.

Jenita is veel op het podium te vinden met haar twee vaste ensembles: het Ardemus Quartet en het Nederlands Saxofoon Octet.
Het Ardemus Quartet is ontstaan tijdens haar master studie in Amsterdam en sindsdien is het kwartet niet meer uit elkaar gegaan. Ze wonnen al vele prijzen in binnen- en buitenland, speelden in de kleine zaal van het Koninklijk Concertgebouw en ze zijn één van de vier finalisten van Dutch Classical Talent 2017/2018.

Daarnaast remplaceert Jenita o.a. bij het Nederlands Blazers Ensemble, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Orkest van het Oosten en het Promenade Orkest.

Jenita is naast haar uitvoerende carrière ook op educatieve wijze actief en is saxofoondocente bij de Stichting Tact-Muziek en diverse muziekverenigingen.

Gratis proefles
Wil je kennismaken met Jenita geef je dan op voor een gratis proefles! Dit kan op diverse saxofoons. Maar ook de koperinstrumenten trompet, bugel, bariton, hoorn, trombone en slagwerk onder leiding van Sjoerd de Vries en Chris Saris.
Een proefles is gratis en verplicht je tot niets! Het is ook mogelijk om de proefles samen met iemand te doen.
Meld je aan via info@FanfareKorpsVoorst.nl