Kijk voor ons allerlaatste nieuws op onze social media pagina’s!
Facebook | Instagram | X (voorheen Twitter) | YouTube


Binnenkort start weer de Rabo ClubSupport actie. Deze campagne is een prachtige kans om onze clubkas te spekken! “Bij onze jaarlijkse scholenprojecten leren kinderen gezamenlijk muziek te maken, met als afsluiting een heus concert in het Dorpshuis, samen met de Fanfare! Het project is voor alle vijf (!) scholen gratis en wordt door Fanfare Korps Voorst gefinancierd met giften en donaties. Onze docenten en vrijwilligers steken veel tijd in voorbereiding en uitvoering. Met de opbrengst van Rabo ClubSupport zouden wij graag speciaal voor de jeugd geschikte blaas- en slagwerkinstrumenten aanschaffen.

Stem daarom vanaf 4 september op Fanfare Korps Voorst

want muziek maak je samen! ♫♫♫


Met de van oorsprong Friese hoornist Sjoerd de Vries (1993) hebben wij een nieuwe enthousiaste koperdocent in huis voor het geven van de koperlessen. Sjoerd heeft hoorn gestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Hij is actief als uitvoerend musicus en daarnaast werkzaam als klein koperdocent en dirigent bij diverse muziekverenigingen.

Sjoerd is gedreven zijn muzikale kennis door te geven aan onze leerlingen en tijdens de scholenprojecten die later dit jaar gegeven worden op de basisscholen in Voorst en Empe. Na de zomer neemt hij ook de dirigeerstok van het opleidingsorkest Da Capo ter hand. In Da Capo, wat ‘het begin’ betekent leren de jonge muzikanten samen muziek te maken.
De koperlessen worden gegeven op de donderdagavond in het Dorpshuis van Voorst.

Wil je net als Jesse hier op de foto ook muziekles en kennismaken met Sjoerd, geef je dan op voor een gratis vrijblijvende proefles! Dit kan op de koperinstrumenten trompet, bugel, bariton, hoorn of trombone. Meer informatie vind je hier of stuur een bericht naar info@FanfareKorpsVoorst.nl

Zondagmiddag 25 juni geeft Fanfare Korps Voorst een gezellig parkconcert bij de muziektent in Voorst. Het Fanfare Orkest onder leiding van Jurgen Wentzel brengt een programma met Ierse invloeden met medewerking van de Ierse oud-Voorsternaar Mark Gilligan ofwel A Sunny Irish afternoon! ♫♫♫
Zondag 25 juni | Aanvang 14:00 uur | Muziektent Voorst Schoolstraat Voorst | Entree gratis | Bij slecht weer vindt het concert in het Dorpshuis plaats.Een instrument leren spelen kan op iedere leeftijd: dat bewijst onze tenorsaxofonist Ina! Een aantal jaar geleden is ze begonnen met muzieklessen en nu is ze geslaagd voor haar B theorie examen met een 9,4! 💪🏻🎶🎉
Super gedaan Ina en we wensen je heel veel succes met het praktijkexamen!
Je bent dus nooit te oud om te leren!
Wil jij ook de uitdaging aangaan en jouw muzikale talent ontdekken neem dan contact met ons op via Info@FanfareKorpsVoorst.nl en kijk op FanfareKorpsVoorst.nl voor meer informatie.


Geslaagd!! 🎉🎉🎉
IJsbrand heeft zijn praktijk examen A op altsaxofoon behaald! Supergoed gedaan IJsbrand en van harte gefeliciteerd!
Voorst daar zit muziek in! ♫♫♫Afgelopen weken gaven onze slagwerk-, koper- en saxofoondocenten introductie muzieklessen aan leerlingen van de Jenaplanschool De Hoven en de St. Martinusschool in Bussloo.
Jasmijn en Hubert lieten tijdens het Fanfare meets pop!-concert graag hun kunnen op saxofoon horen met coaching van onze saxofoondocent Jenita Veurink.
Later dit jaar gaat het scholenproject ‘Muziek maak je samen!’ van start op de basisscholen in Voorst en Empe.

Na een geslaagde editie in 2022 gaat wij ook dit jaar weer van start met het project “Muziek maak je samen!”. Het doel hiervan is om kinderen te enthousiasmeren voor het samen muziek maken. In deze editie komt Fanfare Korps Voorst langs op de Jenaplanschool in De Hoven en St. Martinusschool in Bussloo. Later dit jaar volgen Sjaloom en De Wiekslag in Voorst en J.H. Isings in Empe.
Wij hebben er zin in want muziek maak je samen! ♫♫♫

Op zaterdagavond 15 april zal het Dorpshuis van Voorst worden omgetoverd tot een ware poptempel. Die avond organiseren wij ons jaarlijkse voorjaarsconcert met dit jaar als thema ‘Fanfare meets pop!’. Een muzikale avond waar fanfareklanken en popmuziek elkaar zullen vinden in een bijzondere mix van rock, pop, filmisch én een symfonisch geluid. Wij zien u daar graag!


Benieuwd naar onze plannen voor 2023 en waarom het zó leuk is om samen te muziek te maken? Check het in bovenstaande video!
Live in de huiskamers van de gemeentes Epe, Heerde, Brummen, Voorst en het wereldwijde web heeft onze voorzitter Dorine Lenssen met enthousiasme en passie van haar laten hoor’n in de speciale nieuwjaars-radio/tv-editie van ‘Regio Totaal’ bij RTV VoorstVeluwezoom en RTV794.
Nieuwe outfit Fanfare Voorst

Vanaf heden dragen alle leden bij onze buitenactiviteiten deze nieuwe jacks. Deze hebben we kunnen aanschaffen met behulp van de opbrengst van de Rabo ClubSupport actie van 2021.

Wil jij ook zo’n kek jack? Word dan lid!Fanfare Voorst huldigt erelid Harry Nuesink

Onlangs brachten wij een serenade aan ons erelid Harry Nuesink. Harry heeft helaas na 64 jaar muzikant bij ons te zijn geweest zijn tuba voorgoed in de koffer gestopt. Door middel van de serenade wilden wij hem graag eren en bedanken voor al zijn muzikale inspanningen voor onze vereniging.

Harry begon in 1958 op hoorn en ging daarna over op bariton bij het Fanfare Orkest. Daarnaast speelde hij ook vele jaren bij dorpskapel ‘De Spekboeren’. Het trouwe lid is één van de meest veelzijdige mensen geweest in het bestuur als het aankomt op functies. Harry is algemeen bestuurlid, secretaris én voorzitter geweest. Hij was actief bij het oud papier halen en ook voorzitter van de Voorster Muziek Federatie. In der loop der jaren heeft hij de vereniging diverse muziekstukken geschonken. Wij zijn Harry erg dankbaar voor zijn trouwe lidmaatschap en actievere betrokkenheid bij de vereniging en hopen hem nog vaak bij onze concerten te mogen begroeten.


Nieuwe koperdocent en dirigent opleidingsorkest Fanfare Voorst

Wij hebben een nieuwe koperdocent en dirigent opleidingsorkest Da Capo: Merle Esselink! Zij neemt de baton over van Liesbeth Vernout.

In trombonestudent Merle Esselink heeft Fanfare Korps Voorst een enthousiaste docent en dirigent gevonden. Ze studeert aan het conservatorium in Zwolle en is gedreven haar muzikale kennis door te geven aan de leerlingen op les en op de scholen in Voorst waar in 2022 weer scholenprojecten van start gaan.
Gratis proefles
Wil je kennismaken met Merle geef je dan op voor een gratis proefles! Dit kan op de koperinstrumenten trompet, bugel, bariton, hoorn, trombone. Maar ook op saxofoon en slagwerk onder leiding van Jenita Veurink en Maarten Romkes.
Een proefles is gratis en verplicht je tot niets! Het is ook mogelijk om een proefles samen met iemand te doen.
Meld je aan via info@FanfareKorpsVoorst.nl

Alle muzieklessen en repetities vinden volgens de coronaregels plaats in het Dorpshuis van Voorst.

Voorst daar zit muziek in! ♫♫♫


Fanfare Voorst zoekt koper/muziek docent / dirigent voor jeugdorkest

Muziekvereniging Fanfare Korps Voorst heeft medio november 2021 een vacature voor:

Een veelzijdig muzikaal talent die onze koperleerlingen muzikaal kan doen groeien, ons opleidingsorkest Da Capo dirigeert en daarnaast muziekprojecten kan opzetten en uitvoeren samen met de andere docenten en de jeugdcoördinator van de vereniging om jong en oud te enthousiasmeren muziek te gaan maken.

Wie zijn wij?
Fanfare Korps Voorst is een gezellige en ambitieuze muziekvereniging van bijna 116 jaar oud en bestaat uit een Fanfare Orkest, opleidingsorkest Da Capo en een dorpskapel De Spekboeren.
De vereniging verzorgt muzieklessen met gediplomeerde docenten aan jeugd en volwassenen en geeft muziekeducatie op scholen.

Wat bieden wij:
Op dit moment bestaat Da Capo uit 7 muzikanten en er wordt hard aan gewerkt om dit uit te laten groeien tot een groter orkest. Als er beginnende muzikanten zijn dan is er ook een Opstap Orkest.
De nadruk ligt op samen muziek maken en hier veel plezier aan beleven.

De koper muzieklessen en orkestrepetities zijn momenteel op donderdag.

In 2022 willen we weer starten met een muziekproject voor basisschoolleerlingen uit Voorst en omgeving om kinderen kennis te laten maken met muziek.

Wat zoeken wij in jou?
Een koper/muziekdocent en dirigent die:
• opleiding conservatorium heeft afgerond of bijna is afgestudeerd
• enthousiast is
• creatieve ideeën heeft
• een goede communicatiestijl heeft
• een gevoel heeft voor het verenigingsleven
• een passie heeft voor het werken met kinderen en jongeren en ze weet te inspireren
• leerlingen opleidt voor HAFABRA-examens
• voortouw neemt in muziekkeuzes en invulling aan optredens
• dirigeert tijdens repetities van Da Capo, Opstap en bij muziekuitvoeringen
• actief meedenkt over de toekomst de vereniging en ideeën heeft om nieuwe (jeugd-)leden aan ons te binden

Benieuwd geworden?
Heb je na het lezen van bovenstaande tekst zin om bij ons aan de slag te gaan? Reageer dan voor 26 september 2021 en stuur je CV en motivatiebrief naar info@FanfareKorpsVoorst.nl
Wil je meer informatie over onze vereniging, kijk dan op www.FanfareKorpsVoorst.nl


Jurgen Wentzel nieuwe dirigent Fanfare Voorst!

Het Voorster Fanfare Orkest heeft definitief een nieuwe dirigent. De leden van het van het orkest besloten unaniem dat Jurgen Wentzel hun nieuwe muzikaal leider is. Na een korte interim-periode zijn de leden en de dirigent tot de conclusie gekomen dat er een uitstekende basis is voor een langdurige samenwerking.

“Jurgen zorgt voor een geïnspireerd orkest en heeft in korte tijd al het nodige muzikale resultaat geboekt” aldus voorzitter Dorine Lenssen. “We zijn blij dat we Jurgen aan onze vereniging kunnen binden en kijken uit naar een prettige muzikale samenwerking”.
Om Jurgen de gelegenheid te geven Voorst wat beter te leren kennen, bood de vereniging hem een pakket met lokale lekkernijen aan.

Passie voor muziek overbrengen

“Fanfare Korps Voorst heb ik in de afgelopen periode leren kennen als een enthousiaste groep mensen met de wil om goed muziek te maken” vertelt Jurgen. “Ik zie uit naar een fijne samenwerking waarin we kunnen werken naar muzikaal resultaat en de passie voor muziek over kunnen brengen op de bezoekers van onze concerten.”

Jurgen studeerde trombone aan het conservatorium van Arnhem en Groningen. Als beroepsmusicus speelde hij bij Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers en bij Het Gelders Orkest. Daarnaast studeerde Jurgen HaFaBra-directie in Enschede. Momenteel dirigeert Jurgen naast het Fanfare Orkest in Voorst, Harmonie Orkest Excelsior Losser en Harmonie Orkest Stedelijk Orkest Borne.

Tijdens het traditionele Kerstconcert in de Kerk van Voorst op zondag 15 december om 19:30 uur kan muzikaal kennis worden gemaakt met Jurgen. Zijn volgende optreden met het Voorster Fanfare Orkst is het Bevrijdingsconcert van het Fanfare Korps Voorst op zaterdag 18 april 2020. Ook kun je elke dinsdagavond vanaf 19:30 uur terecht in het Dorpshuis in Voorst om Jurgen met het Fanfare Orkest aan het werk te zien. Wie interesse heeft om zelf (vrijblijvend) een keer mee te spelen, is uiteraard meer dan welkom. Kom gewoon langs of neem eerst contact op via www.FanfareKorpsVoorst.nl.
Voorst daar zit muziek in! ♫♫♫


Het Fanfare Orkest gaat per heden tijdens concerten gekleed in modern en
stijlvol zwart.


Onze bassist Gerrit Lentink is benoemd tot erelid van het Fanfare Korps Voorst. Helaas moet Gerrit na 49 jaar stoppen met het musiceren.
Hij is zeer betrokken bij de vereniging. Gerrit speelde jarenlang bij dorpskapel de Spekboeren Voorst, ondersteunde het jeugdorkest, was bestuurslid en richtte blaaskapel Slanina Cesta Musikanten op.
Wij danken Gerrit hartelijk voor zijn betrokkenheid en inzet voor de vereniging!!


Al onze leerlingen zijn geslaagd voor hun praktijk examen!
Ina op tenorsax, Lisan op altsax en Isa op trompet voor A, Paulinde op altsax voor B en Wietske op sopraan- en altsax voor C.
Van harte gefeliciteerd!!


Tijdens ons Voorjaarsconcert hebben wij 2 jubilarissen in het zonnetje gezet. Joop Hezeman voor 50 jarig lidmaatschap en Harry Nuesink voor 60 jarig lidmaatschap!
Wij zijn trots op de betrokken muzikanten en feliciteren hen van harte harte met hun jubileum!!


Cristie en Ivon zijn geslaagd voor het praktijk examen! Cristie voor bugel B en Ivon voor trombone A. Van harte gefeliciteerd!!


Met trots presenteren wij een uniek tuinconcert van het Ardemus Saxophone Quartet​ op een overdekte locatie op Landgoed Beekzicht in Voorst! De vier jonge internationale musici zijn naadloos verbonden en brengen een verfrissende muzikale ervaring. Het kwartet bestaat naast onze saxofoondocente Jenita Veurink op tenorsaxofoon uit Lisa Wyss op sopraansaxofoon, Lovro Merčep op altsaxofoon en Yo-yo Su op baritonsaxofoon.

Het Ardemus Quartet is actief in zowel Nederland als in de rest van Europa.
En op vrijdag 29 juni te zien op Landgoed Beekzicht, Rijksstraatweg 42 in Voorst!
Aanvang concert 20:00 uur, locatie open om 19:30 uur.
Entree slechts 10 euro, jeugd tot 16 jaar 5 euro.

Reserveer kaarten voor dit prachtige concert via: Info@FanfareKorpsVoorst.nl


Zondag 1 juli is de 3e editie van het Beekzicht Concert in Voorst.
Een parkconcert door het Fanfare Korps Voorst en de Bouw- en Infraharmonie.
Dit unieke concert wordt een fijne combinatie van natuur en lichte muziek!


We hebben dit jaar twee jubilarissen: Martine Hissink met 12,5 jarig lidmaatschap en José Duistermaat – Scholing met 40 jarig lidmaatschap!
Van harte gefeliciteerd!


Ivon is geslaagd voor haar theorie A examen met een 9,5!!
Van harte gefeliciteerd!


Een veelzijdig voorjaarsconcert van het Da Capo Orkest en het Fanfare Orkest.

Laat je zelf verrassen en geniet van onder meer van een prachtige compositie van Carl Wittrock waarin aambeelden een rol spelen, filmmuziek, krachtige koraalwerk, popmuziek van Paul Ryan en jeugdige solisten onder leiding van Alfred Willering.

Onze Da Capo muzikanten en dirigent Liesbeth Vernout hebben nu al zin in 7 april! Da Capo is een fantastische groep jeugdige muzikanten, waarbij met elkaar muziek maken en elkaar helpen voorop staat. De meeste stukken zijn samen uitgekozen.

Kom de rest van het prachtige muzikale programma ontdekken op 7 april om 20 uur in het Dorpshuis Voorst!


FANFARE KORPS VOORST HAALT EERSTE PRIJS + PROMOTIE!

Onder leiding van Alfred Willering speelde het Fanfare Orkest Les memoires de moresnet van Thom Zigterman en behaalde 86,63 punten. Dogon van Kevin Houben werd beloond met 88,17. Totaal 87,50 punten wat resulteert in een eerste prijs én promotie naar de 3e divisie! WIJ ZIJN BLIJ EN TROTS!!!