Kijk voor ons allerlaatste nieuws op onze social media pagina’s!
Facebook | Instagram | Twitter | YouTube


Fanfare Voorst zoekt koper/muziek docent / dirigent voor jeugdorkest

Muziekvereniging Fanfare Korps Voorst heeft medio november 2021 een vacature voor:

Een veelzijdig muzikaal talent die onze koperleerlingen muzikaal kan doen groeien, ons opleidingsorkest Da Capo dirigeert en daarnaast muziekprojecten kan opzetten en uitvoeren samen met de andere docenten en de jeugdcoördinator van de vereniging om jong en oud te enthousiasmeren muziek te gaan maken.

Wie zijn wij?
Fanfare Korps Voorst is een gezellige en ambitieuze muziekvereniging van bijna 116 jaar oud en bestaat uit een Fanfare Orkest, opleidingsorkest Da Capo en een dorpskapel De Spekboeren.
De vereniging verzorgt muzieklessen met gediplomeerde docenten aan jeugd en volwassenen en geeft muziekeducatie op scholen.

Wat bieden wij:
Op dit moment bestaat Da Capo uit 7 muzikanten en er wordt hard aan gewerkt om dit uit te laten groeien tot een groter orkest. Als er beginnende muzikanten zijn dan is er ook een Opstap Orkest.
De nadruk ligt op samen muziek maken en hier veel plezier aan beleven.

De koper muzieklessen en orkestrepetities zijn momenteel op donderdag.

In 2022 willen we weer starten met een muziekproject voor basisschoolleerlingen uit Voorst en omgeving om kinderen kennis te laten maken met muziek.

Wat zoeken wij in jou?
Een koper/muziekdocent en dirigent die:
• opleiding conservatorium heeft afgerond of bijna is afgestudeerd
• enthousiast is
• creatieve ideeën heeft
• een goede communicatiestijl heeft
• een gevoel heeft voor het verenigingsleven
• een passie heeft voor het werken met kinderen en jongeren en ze weet te inspireren
• leerlingen opleidt voor HAFABRA-examens
• voortouw neemt in muziekkeuzes en invulling aan optredens
• dirigeert tijdens repetities van Da Capo, Opstap en bij muziekuitvoeringen
• actief meedenkt over de toekomst de vereniging en ideeën heeft om nieuwe (jeugd-)leden aan ons te binden

Benieuwd geworden?
Heb je na het lezen van bovenstaande tekst zin om bij ons aan de slag te gaan? Reageer dan voor 26 september 2021 en stuur je CV en motivatiebrief naar info@FanfareKorpsVoorst.nl
Wil je meer informatie over onze vereniging, kijk dan op www.FanfareKorpsVoorst.nl


Jurgen Wentzel nieuwe dirigent Fanfare Voorst!

Het Voorster Fanfare Orkest heeft definitief een nieuwe dirigent. De leden van het van het orkest besloten unaniem dat Jurgen Wentzel hun nieuwe muzikaal leider is. Na een korte interim-periode zijn de leden en de dirigent tot de conclusie gekomen dat er een uitstekende basis is voor een langdurige samenwerking.

“Jurgen zorgt voor een geïnspireerd orkest en heeft in korte tijd al het nodige muzikale resultaat geboekt” aldus voorzitter Dorine Lenssen. “We zijn blij dat we Jurgen aan onze vereniging kunnen binden en kijken uit naar een prettige muzikale samenwerking”.
Om Jurgen de gelegenheid te geven Voorst wat beter te leren kennen, bood de vereniging hem een pakket met lokale lekkernijen aan.

Passie voor muziek overbrengen

“Fanfare Korps Voorst heb ik in de afgelopen periode leren kennen als een enthousiaste groep mensen met de wil om goed muziek te maken” vertelt Jurgen. “Ik zie uit naar een fijne samenwerking waarin we kunnen werken naar muzikaal resultaat en de passie voor muziek over kunnen brengen op de bezoekers van onze concerten.”

Jurgen studeerde trombone aan het conservatorium van Arnhem en Groningen. Als beroepsmusicus speelde hij bij Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers en bij Het Gelders Orkest. Daarnaast studeerde Jurgen HaFaBra-directie in Enschede. Momenteel dirigeert Jurgen naast het Fanfare Orkest in Voorst, Harmonie Orkest Excelsior Losser en Harmonie Orkest Stedelijk Orkest Borne.

Tijdens het traditionele Kerstconcert in de Kerk van Voorst op zondag 15 december om 19:30 uur kan muzikaal kennis worden gemaakt met Jurgen. Zijn volgende optreden met het Voorster Fanfare Orkst is het Bevrijdingsconcert van het Fanfare Korps Voorst op zaterdag 18 april 2020. Ook kun je elke dinsdagavond vanaf 19:30 uur terecht in het Dorpshuis in Voorst om Jurgen met het Fanfare Orkest aan het werk te zien. Wie interesse heeft om zelf (vrijblijvend) een keer mee te spelen, is uiteraard meer dan welkom. Kom gewoon langs of neem eerst contact op via www.FanfareKorpsVoorst.nl.
Voorst daar zit muziek in! ♫♫♫


Het Fanfare Orkest gaat per heden tijdens concerten gekleed in modern en
stijlvol zwart.


Onze bassist Gerrit Lentink is benoemd tot erelid van het Fanfare Korps Voorst. Helaas moet Gerrit na 49 jaar stoppen met het musiceren.
Hij is zeer betrokken bij de vereniging. Gerrit speelde jarenlang bij dorpskapel de Spekboeren Voorst, ondersteunde het jeugdorkest, was bestuurslid en richtte blaaskapel Slanina Cesta Musikanten op.
Wij danken Gerrit hartelijk voor zijn betrokkenheid en inzet voor de vereniging!!


Al onze leerlingen zijn geslaagd voor hun praktijk examen!
Ina op tenorsax, Lisan op altsax en Isa op trompet voor A, Paulinde op altsax voor B en Wietske op sopraan- en altsax voor C.
Van harte gefeliciteerd!!


Tijdens ons Voorjaarsconcert hebben wij 2 jubilarissen in het zonnetje gezet. Joop Hezeman voor 50 jarig lidmaatschap en Harry Nuesink voor 60 jarig lidmaatschap!
Wij zijn trots op de betrokken muzikanten en feliciteren hen van harte harte met hun jubileum!!


Cristie en Ivon zijn geslaagd voor het praktijk examen! Cristie voor bugel B en Ivon voor trombone A. Van harte gefeliciteerd!!


Met trots presenteren wij een uniek tuinconcert van het Ardemus Saxophone Quartet​ op een overdekte locatie op Landgoed Beekzicht in Voorst! De vier jonge internationale musici zijn naadloos verbonden en brengen een verfrissende muzikale ervaring. Het kwartet bestaat naast onze saxofoondocente Jenita Veurink op tenorsaxofoon uit Lisa Wyss op sopraansaxofoon, Lovro Merčep op altsaxofoon en Yo-yo Su op baritonsaxofoon.

Het Ardemus Quartet is actief in zowel Nederland als in de rest van Europa.
En op vrijdag 29 juni te zien op Landgoed Beekzicht, Rijksstraatweg 42 in Voorst!
Aanvang concert 20:00 uur, locatie open om 19:30 uur.
Entree slechts 10 euro, jeugd tot 16 jaar 5 euro.

Reserveer kaarten voor dit prachtige concert via: Info@FanfareKorpsVoorst.nl


Zondag 1 juli is de 3e editie van het Beekzicht Concert in Voorst.
Een parkconcert door het Fanfare Korps Voorst en de Bouw- en Infraharmonie.
Dit unieke concert wordt een fijne combinatie van natuur en lichte muziek!


We hebben dit jaar twee jubilarissen: Martine Hissink met 12,5 jarig lidmaatschap en José Duistermaat – Scholing met 40 jarig lidmaatschap!
Van harte gefeliciteerd!


Ivon is geslaagd voor haar theorie A examen met een 9,5!!
Van harte gefeliciteerd!


Een veelzijdig voorjaarsconcert van het Da Capo Orkest en het Fanfare Orkest.

Laat je zelf verrassen en geniet van onder meer van een prachtige compositie van Carl Wittrock waarin aambeelden een rol spelen, filmmuziek, krachtige koraalwerk, popmuziek van Paul Ryan en jeugdige solisten onder leiding van Alfred Willering.

Onze Da Capo muzikanten en dirigent Liesbeth Vernout hebben nu al zin in 7 april! Da Capo is een fantastische groep jeugdige muzikanten, waarbij met elkaar muziek maken en elkaar helpen voorop staat. De meeste stukken zijn samen uitgekozen.

Kom de rest van het prachtige muzikale programma ontdekken op 7 april om 20 uur in het Dorpshuis Voorst!


FANFARE KORPS VOORST HAALT EERSTE PRIJS + PROMOTIE!

Onder leiding van Alfred Willering speelde het Fanfare Orkest Les memoires de moresnet van Thom Zigterman en behaalde 86,63 punten. Dogon van Kevin Houben werd beloond met 88,17. Totaal 87,50 punten wat resulteert in een eerste prijs én promotie naar de 3e divisie! WIJ ZIJN BLIJ EN TROTS!!!