Fanfare Korps Voorst vervult een belangrijke functie binnen Voorst en omstreken door het stimuleren en geven van muziekonderwijs op de basisscholen.

Het doel van het project “Fan van de Fanfare” is om de leerlingen kennis te laten maken met de verschillende muziekinstrumenten.

De aanwas van nieuwe jeugd geeft onze vereniging toekomst en met dit project geven wij de jeugd een kans om in aanraking te komen met muziek.
Fan van de Fanfare” is een project met een binnen schools muziekaanbod, waarbij de ontwikkeling van het kind voorop staat. We laten alle kinderen kennis maken met muziek. Hiervoor maken we gebruik van onze eigen gediplomeerde muziekdocenten. Het project is een enorm succes voor de school en vooral bij de kinderen!
In overleg met de school wordt een planning gemaakt. Onze muziekdocent geeft dan op de afgesproken tijdstippen een 4-tal algemene muzieklessen. Deze lessen zijn onder verdeeld in de volgende categorieën
-les 1 Ritme

-les 2 Klank

-les 3 Instrumenten

-les 4 Musiceren

Tijdens de afsluitende les 4 zijn er ook muzikanten van de fanfare aanwezig om samen met de kinderen een orkestje te vormen en samen de eerste muzieknootjes te spelen. Ook is er gelegenheid voor de kinderen om in groepjes de instrumenten uit proberen.
De enthousiaste kinderen kunnen gebruik maken van proeflessen. Deze proeflessen bestaan uit 2 lessen op een instrument naar eigen keuze. De kinderen moeten hier wel zorgvuldig voor gekozen hebben met nadrukkelijke toestemming van de ouders.
Deze proeflessen worden individueel gegeven door onze koper- en saxofoondocenten. Hier wordt de kinderen de basis beginselen van een muziekinstrument geleerd. Mochten deze 2 proeflessen bevallen, dan kan er overgegaan worden om les te nemen bij het Fanfare Korps Voorst.