Alfred Willering 

Sinds mei 2014 is Alfred Willering (1973) muzikaal leider van het Fanfare Korps Voorst.

Alfred Willering is geboren op 16 februari 1973 in Hardenberg. Vanaf zijn jeugd kwam hij in aanraking met muziek. Zijn vader was organist en bassist, en van hem kreeg hij zijn eerste orgellessen. Op vroege leeftijd begon Alfred een opleiding aan de muziekschool in Hardenberg. Eerst op het orgel, later op flugelhorn. Na een aantal jaren stapte hij over op euphonium en later op bastuba.

De jaren orgelles die hij heeft gevolgd zijn nog steeds van groot nut voor het componeren en arrangeren van muziekstukken. Daarnaast begeleidde Alfred erediensten in de gereformeerde kerk van Hardenberg.

Toen hij op 18 jarige leeftijd dirigent werd van het jeugdorkest van muziekvereniging “de Eendracht” uit Hardenberg, werd de drang naar een muzikale loopbaan sterker. De wereld van muziek was voor Alfred de wereld waarin hij zich thuis voelde. Hij nam de beslissing om proefexamen te doen aan het conservatorium en te kiezen voor een muzikale loopbaan.

Na aangenomen te zijn op het conservatorium in Zwolle studeerde hij hier 4 jaar bastuba en directie. Gedurende de opleiding was Alfred al muzikaal actief op diverse gebieden. Samen met enkele medestudenten speelde hij in het ensemble Riverbrass en hij werd aangenomen als bassist bij het Trompetterkorps Bereden Wapens in Amersfoort. Dit orkest verleende haar medewerking aan zijn afstuderen. In juni 2001 slaagde hij voor het conservatorium en kwam hij in het bezit van het praktijkdiploma directie HaFaBra.

Op dit moment dirigeert Alfred Willering naast de Voorster muziekvereniging het Fanfare Korps Nationale Reserve van de Koninklijke Landmacht en Fanfare Bergklanken in Berghuizen.
Zijn vrije tijd gebruikt hij hoofdzakelijk voor het schrijven van nieuwe stukken en het arrangeren van werken voor harmonie en fanfare, brassbands en ensembles.